+355695789542

dyqankafshesh@gmail.com

Author: adm

ShitZu

ShitZu

Kjo race origjinon nga Tibeti. Ne vitet 1930 u fut ne Angli dhe pas luftes se dyte Boterore u be e njohur dhe ne Amerike. Shih Tzu u regjistrua per here te pare ne vitin 1969. Eshte nje kafshe me trup te vogel, me nje peshe qe varion 4-9 kg. Ka nje popullaritet 9/157. Stervitet me […]

Continue Reading

Si ta stërvitni qenin?

Si ta stërvitni qenin?

Nga një shkrimtar i Zgjohuni! në Meksikë «QENI nuk më vjen kur e thërras.» «Qeni im leh kaq shumë, saqë fqinjët ankohen.» «Qeni më hidhet gjithnjë mua dhe vizitorëve të mi.» Në të gjitha këto raste të zotët e qenve pyesin të mërzitur: «Çfarë të bëj?» Ndoshta përgjigjja e kësaj pyetjeje është që t’i jepni qenit një […]

Continue Reading

Qentë dhe rënia e qimeve

Qentë dhe rënia e qimeve

Rënia e qimeve është e zakonshme te kafshët por kur ajo kthehet në patologji është problem, pasi në këtë mënyrë qeni rrezikon të ngelet qeros. Parazitët si pleshtat dhe rriqnat janë ato që më së shumti shkaktojnë rënien e qimeve tek qentë. Ju duhet që çdo 3 muaj t’i ‘mjekoni” për këta parazitë. Një faktor […]

Continue Reading

Birtish Shortair

Birtish Shortair

Kjo race e ka origjinen nga Anglia. Eshte mace trupmadhe krahasuar me racat e tjera. Kjora race ka varietete ngjyrash, por me e spikatura eshte kjo qe vereni ne galeri. Teper lozonjare, afeksionohet me vonese, e nje karakter te forte e te qendrueshem dhe me natyre te mire. Keto jane karakteristika qee bejne nje mace […]

Continue Reading

X