+355695789542

dyqankafshesh@gmail.com

Category: Uncategorized

Si ta stërvitni qenin?

Si ta stërvitni qenin?

Nga një shkrimtar i Zgjohuni! në Meksikë «QENI nuk më vjen kur e thërras.» «Qeni im leh kaq shumë, saqë fqinjët ankohen.» «Qeni më hidhet gjithnjë mua dhe vizitorëve të mi.» Në të gjitha këto raste të zotët e qenve pyesin të mërzitur: «Çfarë të bëj?» Ndoshta përgjigjja e kësaj pyetjeje është që t’i jepni qenit një […]

Continue Reading

Qentë dhe rënia e qimeve

Qentë dhe rënia e qimeve

Rënia e qimeve është e zakonshme te kafshët por kur ajo kthehet në patologji është problem, pasi në këtë mënyrë qeni rrezikon të ngelet qeros. Parazitët si pleshtat dhe rriqnat janë ato që më së shumti shkaktojnë rënien e qimeve tek qentë. Ju duhet që çdo 3 muaj t’i ‘mjekoni” për këta parazitë. Një faktor […]

Continue Reading

Një qen zgjat jetën

Një qen zgjat jetën

Sa herë mund ta kemi dëgjuar këtë shprehje. Por këtë radhë janë mjekët ata që e vulosin atë. Sipas tyre, është e vërtetuar shkencërisht që ato që ngjasojnë me biseda kafeneje, për dashurinë e madhe për miqtë me katër këmbë, janë të vërteta. Kjo sepse miku besnik na shtyn drejt një stili jete më të […]

Continue Reading

Parrazitet

Parrazitet e zorreve prekin qent dhe macet sidomos ne mosh te vogel te klysht e kotelet dhe transmetohet nga nena te klysht nepermjet qumshitTransmetohet dhe permes ushqimitParazitet jetojn ne zorr te holl e shkaktojn bllokim dhe ngordhjeSiptomat: Te vjedha dhe diarre te perserituraprani paraziti ne fece,anemi rritje e ngadalte

Continue Reading

Rottweiler

Rottweiler është një nga racat më të vjetra, ajo daton që nga koha romake. Në atë kohë ato përdoren si qen roje dhe bari. Ata shoqëruan gjithashtu legjionet romake kur kaluan Alpet, duke mbrojtur burra dhe bagëti lëvizëse. Me të mbërritur në rajonin Rottweil, këta qen ranë në kontakt me qen autokton dhe pati shkelje […]

Continue Reading

X