Mësoni çfarë thotë shkenca për njerëzit që flasin me kafshët

Kafshët janë konsideruar shpesh si miqtë tanë më të mirë!

Gjithmonë nga ana jonë, ata na mbështesin dhe na duan (po, edhe macet, në mënyrën e tyre, na duan). Andaj nuk është çudi që ndonjëherë dëgjojmë nevojën për të ndarë ndjenjat dhe mendimet tona me ta.

Tani këto sjellje mbështeten nga studime dhe prova shkencore. Hulumtuesit e quajnë këtë fenomen antropomorfizëm.

Përpara se mania juaj për të folur me kafshët të zhvillohet edhe më shumë, ne duam t’ju informojmë se antropomorfizmi nuk është një sëmundje dhe nuk është ngjitëse.

Antropomorfizmi është tendenca njerëzore, mjaft e natyrshme për t’i atribuuar emocionet dhe karakteristikat e njeriut ndaj objekteve/ kafshëve që nuk i përkasin specieve tona.

Evolucioni i shkencës dhe studimeve na lejon që sot ta definojmë atë edhe si një formë e veçantë e inteligjencës, sepse bazohet në kreativitet dhe ndjeshmëri.

Është me të vërtetë një meritë e madhe e qenies njerëzore që të jetë në gjendje të kuptojë ndjenjat dhe të jetë në gjendje t’i atribuojë kuptimet dhe emocionet në një mënyrë të mirëfilltë, pa bërë një dallim mes njerëzve dhe jo.

Ndaj, mos hezitoni të flisni sa më shumë me kafshët tuaja të preferuara! /Huazuar nga Telegrafi/

Leave a comment