Parrazitet

Parrazitet e zorreve prekin qent dhe macet sidomos ne mosh te vogel te klysht e kotelet dhe transmetohet nga nena te klysht nepermjet qumshit
Transmetohet dhe permes ushqimit
Parazitet jetojn ne zorr te holl e shkaktojn bllokim dhe ngordhje
Siptomat: Te vjedha dhe diarre te perseritura
prani paraziti ne fece,anemi rritje e ngadalte

Leave a comment